joi, 6 ianuarie 2011

Certificat energetic

Certificatul energetic al casei, obligatoriu si nu prea


Auditorii Energetici sustin ca pozitia notarilor, cum ca celebrul certificat energetic n-ar fi obligatoriu, este gresita si ilegala.  Notarii au decis, inca de anul trecut, ca certificatul energetic este doar optional la vanzarea sau inchirierea unei proprietati
Astfel, subliniaza Asociatia intr-o declaratie de presa, potrivit Hotararii nr. 335 a UNNPR, la art. 2, alineatul 2 se specifica: ”Cumparatorul sau chiriasul, dupa caz, consimt sa dobandeasca proprietatea sau folosinta imobilului respectiv, pe riscul lor, asumandu-si orice raspundere cu privire la efectele prin nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirii”.
certificat energetic



In opinia AAEC, UNNPR ofera solutii care instiga la comiterea unei ilegalitati si solicita Guvernului, si in special Ministerului Dezvoltarii, exprimarea unui punct de vedere clar si emiterea de urgenta a unui document legislativ care sa oblige la respectarea prevederilor europene.
De asemenea, Asociatia mai sustine ca unul dintre motivele care au dus la amanarea cu un an a introducerii obligativitatii certificatului energetic sustinut de UNNPR a fost ca insuficienta auditorilor energetici. Emilia-Cerna Mladin, presedintele AAEC spune ca in ultimul an, numarul auditorilor energetici acestora s-a dublat, ceea ce poate sustine activitatea de auditare a locuintelor. 



Sursa: Money.ro | 05.01.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...