duminică, 31 octombrie 2010

Motoarele investitilor imobiliare se pun usor in miscare .

In Daylybusiness unul din cele mai bune portaluri la ora acuala ,si nu vorbesc numai de Imobiliare  , ci per ansamblu, un portal care te tine la curent cu tot ce se intampla in lumea business,aflam ca Grupul Avrig 35 ,unul din cei mai mari investitori pe piata imobiliara din Romania ,vrea ca anul viitor sa inceapa 5-7 proiecte pe piata locala.
Asta ar fi un semn ca piata se pune in miscare .

Grupul Avrig 35, unul dintre cei mai mari investitori din imobiliarele romanesti, intentioneaza sa inceapa anul viitor un numar de 5-7 proiecte imobiliare pe piata locala, costul total al investitiilor fiind evaluat la 200 mil. euro. Ce anume s-a schimbat pentru a permite o strategie atat de agresiva de investitii? Haydn Wright, directorul executiv al companiei, spune ca ultimele 3 luni au modificat felul in care investitorii straini percep riscul asociat pietei locale.

Grupul Avrig 35 avea in 2007 un portofoliu de proiecte finalizate si in plan in valoare de circa 1 mld. euro. Compania este dezvoltatorul unor proiecte ca Charles de Gaulle Plaza sau Iris Shopping Center Bucuresti si Pitesti, care au fost deja vandute.

Ce a determinat schimbarea de mentalitate in randul investitorilor straini fata de piata locala? Raspunsul este: hipermarket-urile. Toate marile hipermarket-uri sunt increzatoare in piata si au o politica agresiva de extindere in urmatorii ani. "Trebuie sa investesti acum pentru a aduce spatii pe piata in 2012-2013, cand economia se va stabiliza", spune Wright.

"Daca nu vor avea de unde sa inchirieze spatii, isi vor cumpara un teren langa tine si vor dezvolta", adauga Wright.

Retailerii din zona alimentara au fost extrem de agresivi in acest an, fiind printre cei mai activi cumparatori de terenuri de pe piata, dar si printre cei mai activi chiriasi de spatii comerciale.

Avrig 35 intentioneaza sa demareze in prima parte a anului viitor proiectul de retail Pallady Shopping Center din Capitala, anuntat inca de la inceputul acestui an, si se afla in proces de inchiriere a tuturor magazinelor mari din proiect.

Compania mai are in plan sa construiasca si doua cladiri de birouri in Capitala, a caror constructie a fost blocata anterior din cauza crizei, Avrig 7 si Mihai Eminescu, dar si cel putin doua centre de retail regionale, ultimele doua urmand sa inceapa la finalul anului 2011.

Despre investitiile in orasele de provincie, Matthew Proskine, vicepresedintele companiei, spune ca cele mai multe cereri din partea retailerilor sunt pentru orasul Piatra Neamt, unde compania vrea sa dezvolte un proiect de retail pe un teren de 16 hectare.

Avrig 35 mai are un teren in orasul din Moldova, unde initial dorea construirea unui proiect rezidential. In prezent, compania prin care grupul detine acest teren, Piatra Neamt Development, se afla in insolventa.

Totusi, procedura de insolventa ar putea fi suspendata curand, Avrig 35 fiind aproape de a ajunge la o intelege cu creditorul principal din acest proiect, compania Bonotel.

De altfel, compania are in plan demararea unui proiect de birouri in parteneriat cu Bonotel. Firma britanica a mai bagat in insolventa doua fime ale dezvoltatoruluiin acest an, dar toate cele 3 situatii conflictuale se vor incheia amiabil, potrivit oficialilor Avrig 35.

"Compania Bonotel este partenerul nostru intr-un proiect care ar fi urmat sa fie un complex rezidential de lux, dar pe care l-am modificat intr-un proiect de birouri si care va demara in 2011", spune Wright. El considera ca in urmatoarea perioadanu mai exista suficienta piata pentru sectorul rezidential.

Situatia este valabila si pentru alte proiecte din portofoliu, unde compania va demara initial partea de retail, iar rezidentialul va mai avea de asteptat.

Pe langa Piatra Neamt, retailerii cu care discuta Avrig 35 si-au manifestat interesul si pentru orase ca Slobozia si Focsani. Pe piata s-au anuntat peste 10 proiecte de retail care ar urma de inceapa in 2011.

Oficialii grupului spun ca imediat ce vor avea incheiate toate contractele de inchiriere in Pallady, vor incepe tratativele pentru finantare. Printre sursele vizate sunt si unele fonduri de investitii.

Despre o posibila achizitie a proiectului Pallady de catre fondul de investitii NEPI, care a cumparat in acest an de la Avrig proiectul Iris din Pitesti, Wright spune ca negocierile cu acest investitor nu s-au concretizat.

Grupul negociaza vanzarea mai multor active, care nu mai sunt atractive pentru firme, de la apartamente si vile in zone montane la unele terenuri care nu mai sunt de interes. "In prezent, avem negocieri pentru vanzarea catorva active", spune directorul executiv al dezvoltatorului, care a mentionat ca fiind vorba de proprietati cumparate la inceputul anilor 2000, nu vor fi probleme legate de pretul de vanzare.

Pe langa curatarea portofoliului dezvoltatorului de activele neinteresante pentru dezvoltari viitoare, Wright a hotarat si micsorarea numarul de angajati de la 250 la 150 de persoane. Wright a venit la conducerea Avrig 35 in aceasta vara, dupa ce actionarii au hotarat inlocuirea lui Alexander Hergan, cel mai mare actionar al grupului.

"Avrig 35 nu a reactionat rapid la noile conditii de piata. Pana acum 4 luni avea 250 de angajati, desi volumul de munca era mult diminuat", spune Wright. El a precizat ca pe masura ce noile proiecte vor incepe, numarul angajatilor va creste din nou.

Chiar daca activitatea dezvoltatorului s-a redus in criza, compania a continuat sa lucreze pentru extinderea zonei de retail de la Iris Shopping Center Titan, unde s-au deschis deja unitatile Norauto si Kiabi, iar acum se lucreaza la unitatea World Class si Go Sport.

Avrig 35 a fost infiintat in 1999 de Alexanger Hergan si un grup de investitori americani. Hergan este inca cel mai mare actionar cu 27% din grupul de companii. Urmatorul actionar este familia Proskine. In total, compania are 16 actionari.

Printre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara de pe piata locala se numara GTC, dezvoltatorul unor cladiri de birouri ca America House, Europe House sau City Gate, dar si a retelei de centre comerciale Galleria, AFI Europe- dezvoltatorul Cotroceni Park, companie care detine insa mai multe terenuri mari pe piata locala si care a cumparat platforma Laromet din Capitala pentru o suma record, dar si Adama- unul dintre dezvoltatori care s-au concentrat in special in zona rezidentiala a pietei si care detine cateva mii de locuinte in portofoliu.

vineri, 29 octombrie 2010

Vila Pipera Omv

Vila de vanzare Pipera, rond OMV, vila 5 camere, individuala amplasata in cartier rezidential amplasat pe marginea Lacului Pipera.
Vila este structurata pe P+1+Pod, avand o suprafata de 170 mp utili, teren 300 mp
Parterul este alcatuit din living, dining, bucatarie si grup sanitar.
Etajul este format din 3 dormitoare, din care unul a fost transformat in dressing, si o baie mare.
Vila a fost construita in 2005 pe structura de beton armat, peretii sunt din caramida, izolatie poliester.
vedere propietate

living
living 2

dining roomjoi, 28 octombrie 2010

Acte necesare pentru vanzarea unui apartament.

Cred foarte multi dintre dumneavoastra s-au intrebat ce acte va trebuie pentru vanzarea unui apartament (mai ales cei care sau incapatanat sa vanda fara o agentie imobiliara ),de acea  mai jos va voi prezenta documentatia necesara :

 • Actul de proprietate pentru apartamente, acesta atesta dreptul de proprietate asupra imobilului si poate fi: contract de vanzare-cumparare, contract de construire, certificat de mostenitor, contract de donatie, contract de schimb, sentinta civila definitiva;
 • Dovada intabularii imobilului, aceasta atesta inscrierea imobilului in Cartea Funciara; pentru a putea inscrie imobilul in Cartea Funciara, este obligatoriu ca proprietatea sa aiba cadastru; se obtine de la Judecatorie sau de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara;
 • Certificatul fiscal, acesta atesta ca proprietarul figureaza pe rolul administratiei financiare cu imobilul ce urmeaza a fi vandut, ca sunt achitate la zi taxele pentru imobil, ca proprietarul nu este urmarit de catre stat pentru eventuale debite sau amenzi. Se elibereaza de catre Primarie, Directia de Impozite si Taxe. Trebuie sa fie precizate: numele corect al proprietarului sau proprietarilor; adresa corecta a apartamentului; suprafata de teren aferenta; fara datorii;
 • Extrasul de carte funciara, acesta certifica toate datele de identificare si situatia juridica actuala a imobilului: descrierea imobilului, numele si prenumele proprietarilor, actele in baza carora acestia au dobandit proprietatea, sarcinile bunului: ipoteci, comandamente, interdictii de instrainare, privilegii etc. Are un termen de valabilitate de 5 zile de la data depunerii, timp in care nu se poate elibera un alt extras de carte funciara pentru acelasi imobil. Astfel, este exclusa vanzarea imobilului de doua ori. Dupa depunerea cererii, mai dureaza 3 zile obtinerea lui. Cu achitarea unei taxe de urgenta, certificatul fiscal poate fi obtinut a doua zi. Este eliberat de Judecatorie, Biroul de Carte Funciara;
 • Documentatia cadastrala (copie);
 • Certificat pentru schimbarea adresei postale, in cazul in care adresa postala din actul de proprietate nu corespunde cu adresa postala din certificatul fiscal, incheierea si extrasul de carte funciara;
 • Ultima chitanta de achitare a energiei electrice;
 • Adeverinta tip de la Asociatia de Proprietari, aceasta atesta plata la zi a datoriilor, trebuie obligatoriu vizata de catre Primarie;
 • Certificate de casatorie vanzatori si cumparatori (daca este cazul), sau Sentinta civila de divort cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
 • Actele de identitate ale partilor (trebuie sa fie in perioada de valabilitate).
In  speranta ca actele de mai sus va vor ajuta la vanzarea apartamentului dumneavoastra ,sau va vor indrepta atentia spre o agentie imobiliara.

Atentie vanzarea se face printr-un notariat.In zilele urmatoare va voi prezenta cateva notariate din Bucuresti.
Textul apartine agentie imobiliare PROFIMOB

miercuri, 27 octombrie 2010

Vila Drumul Negru, Pipera

Vanzare vila Pipera, Drumul Negru
Zona rezidentiala, vila constructie 2008, structurata pe D+P+M, avand o suprafata construita de 400 mp. La demisol exista un spatiu de depozitare si sala de sport. La parter se regasesc un living generos, cu semineu, birou, bucatarie, grup sanitar si garaj, iar etajul este alcatuit din trei dormitoare din care unul matrimonial cu dressing si baie proprie.
Vila este amplasata pe 1000 mp de teren. Beneficiaza de aer conditionat, sistem alarma, finisaje si dotari de lux.
Pretul de vanzare este de 399000 Euro, discutabil. pret nou 370.000euro  negociabil


Living
semineu living

                                                               curte spate

                                                            vedere  fata

marți, 26 octombrie 2010

Cum pregatim propietatea pentru vanzare?

Prezentati-va proprietatea intr-un mod atractiv.

Se intampla de multe ori ca unele proprietati sa se vanda mai repede decat altele, desi au parametrii asemanatori.
Va intrebati probabil de ce? O importanta decisiva o are si modul in care acestea sunt prezentate potentialului cumparator, atat la vizionare, cat si la promovarea proprietatilor prin canalele puse la dispozitie de agentie.
Profimob a identificat multi factori care va vor ajuta sa va pregatiti proprietatea pentru vizionare si implicit, pentru vanzarea acesteia. In continuare va sunt prezentati factorii care fac diferenta in cazul vanzarii unei proprietati rezidentiale, insa acestia va vor starni ingeniozitatea si ii veti putea adapta la orice tip de imobil, de la spatii de birouri, comerciale si pana la cele industriale.

Folositi puterea emotiei

Intrebati orice cumparator de ce a ales o anumita proprietate. Va vor da foarte multe motive practice, cum ar fi: pozitia, stilul sau pretul. Nu subestimati insa niciodata puterea emotiei, “Am simtit ca este potrivita” spun multi.
Va oferim cateva idei pentru a crea aceasta atmosfera speciala in timpul vizionarilor:

Prima impresie

Priviti proprietatea dumneavoastra prin ochii cumparatorului

Stati pe strada, in afara proprietatii dumeavoastra si incercati sa va imaginati ca o vedeti pentru prima data. Cei mai multi clienti va vor vedea prima data proprietatea din acest unghi in momentul in care vin la vizionare. In acest moment, ei iau decizia de a intra sau nu sa vada proprietatea.
In cazul in care cumparatorul vede un gard care trebuie vopsit, o gradina dezordonata sau ferestre murdare, este probabil ca interesul sau sa se diminueze.

Creati senzatia de spatialitate

Este foarte important sa faceti tot posibilul ca fiecare camera sa para cat mai spatioasa. Daca este necesar, depozitati o parte din mobilier la un prieten, intr-un depozit inchiriat sau in garaj, totul pentru a va “lumina” camerele si holurile. Deschiderea jaluzelelor si a draperiilor pentru a permite intrarea luminii naturale va “deschide” proprietatea si va accentua senzatia de spatialitate. De asemenea, copacii si arbustii care umbresc ferestrele ar putea necesita o curatare pentru a mari cantitatea de lumina naturala de care beneficiaza camerele.

Creati un avantaj maxim prin cheltuieli minime

Nu consideram ca este intotdeauna necesar sa cheltuiti sume substantiale pe renovari majore. Insa, o proprietate care a fost complet renovata, dar a carei gradina nu a fost amenajata sau al carei gard de la intrare sta sa se darame, ar justifica o investitie. Daca nu sunteti sigur, discutati posibilele idei cu agentul PROFIMOB.

luni, 25 octombrie 2010

Ce inseamna modern la Americani?

Corect , e o intrebare retorica . Avand un pic de experienta  in spate in real estate din Romania si citind articolul de mai jos in care Zilow un portal imobiliar din SUA ,a facut un top al ofertelor de pe piata , ma gandeam, oare la noi se va putea vreodata prezenta  si promova ceva similar sau poate mai mult? (sau am prea mari aspiratii?!).
In Romania respectivul material a fost preluat de http://www.fluximobiliar.ro/ si va prezint mai jos exact descrierea si imaginile caselor listate. Criterile dupa care au fost selectate cele mai interesante 10 case au fost:

 1.  arhitectura deosebită, 
 2.  amplasarea foarte bună,
 3.  materialele  din care au fost realizate,
 4. facilităţile oferite.                   Dormitor matrimonial suspendat - Montauk, New York


12,5 milioane de dolari
Trebuie să ajungi în capătul Long Island din statul New York din SUA dacă vrei să vezi această bijuterie de casă modernă cu deschidere la ocean. Însă te vei putea bucura de pereţii de sticlă din livingul de la parter, iar la etaj vei găsi un dormitor matrimonial… suspendat. Ferestrele din podea până la tavan de la parter pot fi deschise pentru a lăsa briza mării să intre sau te poţi relaxa la piscina cu valuri şi la spa. Apoi poţi coborî scările până la plaja ta privată.


Cam asa  arat modernismul in imobiliare peste Hotare .

Ps. pentru ce ce se asteptau la alceva  ,este un blog de imobiliare totusi.

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Se mai vand apartamentele de lux?

Pe saitul ziarului financiar  a aparut o stire in care se reflecta foarte bine ca ofertele  situate in zonele foarte bune ale Bucurestiului se vand la fel de bine si pe timp de criza .Tot pe saitul lor se arata ca si in 2010 inca se mai discuta de preturi cu sase zerouri in coada pentru achizitia de apartamente tip Penthause.Complexul este construit intere anii 2007si 2010 situat in apropierea parcului Herestrau si are ca preturi de vanzare cuprins intre 2000euro/mp  si  2500euro pe mp.

Pe saitul celor de la Wall-street se arata ca proiectul a fost finalizat ,a fost contract deja 45% dintr-un total de124 de apartamente .20%din cumparatori au fost din randul expatilor iar restul cumparatorilor sunt autohtoni.


miercuri, 20 octombrie 2010

Spatiu industrial zona de Nord

 Vanzare hala si teren Zona de Nord-Odai
De vanzare un spatiu industrial pe Soseaua de Centura Nord. Spatiul este alcatuit din 2 hale distincte cu o suprafata de 1000 mp fiecare.
Prima este alcatuita din 300 mp de birouri dispus pe parter si etaj si 850 mp de hala compartimentata pentru productie si ambalare, fiind dotata cu spatii frigorifice, vestiare si grupuri sanitare.
Cea de a doua hala a fost exclusiv folosita pentru depozitare si este open space, avand o suprafata de 1000 mp. Inaltimea halei este de 7 m.
Halele dispun de toate utilitatile, put propriu care alimenteaza sistemul de stingere a incendiilor. Amandoua hale au acces tir pentru operatiuni de incarcare-descarcare, suprafata totala a terenului este de 9200 mp din care liberi raman 7200 mp pentru parcare sau platforma betonata.

Pret vanzare 2.000.000 euro

marți, 19 octombrie 2010

Vanzare /inchiriere vila lux Herestrau lacVanzare/inchiriere  vila de lux in zona de nord, Lacul Baneasa, in spatele Casei Presei Libere, in apropiere de Parcul Herestrau. Vila are o suprafata construita de 660mp, n regim de inaltime D+P+2E+M si este structurata astfel:
Parter: garaj 2 masini, suprafata 45 mp.
Parter: bucatarie si dining, grup sanitar, suprafata 120 mp
Etajul 1: living cu seminee din piatra naturala, suprafata 45 mp; 3 dormitoare si baie, suprafata 120 mp
Mansarda: dormitor cu baie, incalzire prin pardoseala, dressing, suprafata 45 mp: birou, sala fitness, sauna, baie, suprafata 120 mpAccesul spre proprietate se face pe un drum de aces cu latime de 4 m, proprietatea avand o retragere de la strada principala de aproximativ 60 m, astfel este ferita de zgomotul traficului.Vila dispune de o suprafata de 1350 mp de teren in care sunt amenajate 2 garaje, piscina, foisor, parcare, teren de sport si gradina amenajata cu pomi fructiferi. Pret de vanzare 1.700.000euro

Pret de inchiriere 6000euro

Vila de vanzare Baneasa

Vila Ibiza
Vanzare vila situata in Complexul rezidential Ibiza, in apropierea Padurii Baneasa, la 5 minute de Complexul Comercial Baneasa, 10 minute de aeroporturi. In complex se gasesc o piscina generoasa, un teren de tenis si o curte comuna de 4000 mp.
Vila este dispusa pe P+1+M, are o suprafata utila de 240 mp compartimentati in 7 camere, bucatarie si 3 bai. Proprietatea dispune de 3 locuri de parcare in exterior si unul in garaj.


pret vanzare 380.000euro

Apartamente de inchiriat in inima Padurii

Apartamente lux 
Amplasat in inima unei frumoase paduri de stejari din Nordul Capitalei, "clubul rezidential STEJARII" reprezinta un univers al confortului, luxului si al elegantei, un complex in care discretia si rafinamentul se imbina perfect cu confortul si siguranta. Pe langa o locuinta ultra luxoasa, complexul ofera servicii de cea mai inalta clasa, similare unui resort de lux all inclusive, imbinand spatiul modern cu confortul si intimitatea mult dorite. Prima etapa a complexului este finalizata, acesta cuprinde un numar 8 cladiri, insumand 285 apartamente, cu suprafete intre 108 mp si 608 mp, oferind spre inchiriere 34 de tipuri diferite de apartamente, sunt disponibile urmatoarele tipuri:
 • Apartamente 2 camere, cu suprafete cuprinse intre 107 mp si 141 mp, din care terasele reprezinta intre 23 si 32 mp, valoarea chiriei lunare este cuprinsa intre 1200-1600 Euro+TVA.
 • Apartamente 3 camere, cu suprafete cuprinse intre 165 mp si 194 mp, din care terasele reprezinta 14-65 mp, valoarea chiriei lunare este cuprinsa intre 2100-2350 Euro+TVA.

 • Apartamente 4 camere cu suprafete cuprinse intre 219 mp si 222 mp, trasele ocupand intre 20-46 mp, valoarea chiriei lunare este cuprinsa intre 2400-2900 Euro+TVA.
Apartamentele dispun de spatii generoase, suprafete vitrate ample, conferind in acelasi timp luminozitate si priveliste catre padure. Fiecare apartament beneficiaza de aer conditionat centralizat, incalzire prin pardoseala si panouri solare. Baile principale sunt echipate cu televizoare LCD rezistente la apa, iar bucatariile sunt mobilate German Kitchen si sunt complet utilate cu aparatura Miele. 
Pe langa paza si monitorizare video, complexul pune la dispozitia chiriasilor servicii de administrare si mai ales servicii VIP in care sunt incluse: servicii Concierge, room service, bakery, market, catering, sala de fitness si masaj, business center, bancomat, day care,  inchiriere limuzine, design interior etc. 
Un alt atu al complexului rezidential este accesul facil catre zona ultracentrala a Bucurestiului, in plus, complexul este amplasat in apropierea Aeroporturilor Baneasa si Otopeni si la 5 minute de Baneasa Shopping Center.

Vila de vanzare Lacul Baneasa

Propietate vanduta 
Vila de vanzare in Baneasa, in apropiere de lac, in spatele Antenei 1. Amplasata in imediata apropiere a Centrului Comercial Baneasa, cu acces facil catre Parcul Herastrau si catre centrul Bucurestiului, asigurat de fluiditatea traficului de pe DN1. Vila este dispusa pe P+1, avand o suprafata utila de 250 mp, 5 camere, 3 bai, 3 balcoane, are o suprafata de 520 mp de teren, in care se gaseste piscina si gratarul, curtea amenajata.
pret vanzare 500000eurohttp://www.profimob.ro/Detalii/Vila-de-vanzare-Lacul-Baneasa/

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...